Wekelijks draaien de zeeverkenners op zaterdagochtend hun programma. Onze wacht begint om 10.00 uur en eindigt om 13.00 uur. Via ons scouting programma leren wij kinderen zeilen, roeien en wrikken.

Onze groep bestaat uit groepen kinderen van 11-15 jaar oud die elk een bak vormen. Iedere bak heeft een boots en kwartier die de leiding hebben over de boot. Binnen de zeeverkenners hebben we niet alleen oog voor nautische activiteiten, maar besteden we ook een deel van het jaar aan landscouting activiteiten, zoals pionieren, kaartlezen, tenten opzetten en landspellen.

Bekijk vooral onze agenda om hoe laat we verzamelen en waar: Google Calendar

 

Zeilen, Roeien en Wrikken!

Heel het zomerseizoen leren en spelen we op het water in onze lelievletten. In onze haven of op het grindgat hebben wij de ruimte om op alle zeil, roei en wrik niveau's plezier te hebben.

 

Scouting technieken

Gedurende de winter doen we naast de "gewone" scouting technieken zoals pionieren, vuur bouwen en navigeren ook nog wat nautische programma's die je voorbereiden op eventuele zeil diploma's (CWO).

 

Kampen

Ieder jaar organiseren we twee weekenden en een zomerkamp. Deze weekenden staan in het teken van scouting technieken en/of zeilen. Zo organiseren we in het najaar een winterweekend en in het voorjaar een zeilweekend. In de eerste week van de schoolvakantie is ons jaarlijks zomerkamp waarin we samen met de dolfijnen speltak een kamp draaien vol met leuke activiteiten.