Om de week draait onze Wilde Vaart een wacht met overnachting op het schip. Van vrijdag 20:00 tot zaterdag 13:00 werken de leden, die tussen de 15 en 18 jaar oud zijn, samen om een leuk programma te draaien, niet alleen op het water maar ook op het schip. Voor iedere wacht maken de leden zelfstandig een programma. De begeleiding ondersteunt en coacht hierbij. Hierdoor leren de leden plannen, organiseren, budgetteren en leiding geven, wat goed van pas komt als ze na de Wilde Vaart leiding worden bij één van de andere speltakken.

Vrijdagavonden

Iedere wacht word op basis van een thema gemaakt, dit is vooral te zien op de vrijdagavond. Er wordt lekker eten gemaakt, spelletjes gespeeld, quizzen gewonnen en vooral veel plezier gemaakt.

 

Zeilen en motorboot

Onze zaterdag ochtend wordt in de zomer op het water doorgebracht. Hier worden de zeilkunsten verder ontwikkeld, maar wordt er ook geoefend met de motorboot. Met een overnachting op het grindgat wordt het speelveld nog uitdagender.

 

Kampen

Ieder jaar wordt er voor en door de leden een zomer- en winterkamp georganiseerd.
Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland gaan de leden tijdens deze kampen, vol leuke en uitdagende activiteiten, met elkaar op pad. En worden de zelfstandigheid en scoutingtechnieken op de proef gesteld.