Lid worden van onze groep gebeurt in een paar stappen. Als eerste neem je contact met ons op om een afspraak te maken om te komen kijken. Vul dit Interesse formulier in zodat we meteen de belangrijkste informatie hebben. Meestal kan dat meteen die week, maar soms komt dat niet zo goed uit en moet je één of enkele weken wachten. Na die afspraak mag je 3 keer met ons meedoen. Vind je scouting dan nog steeds net zo leuk als wij, dan vragen we je na die drie keer om het inschrijfformulier in te vullen. Hiermee zeg je, ik wil echt lid worden van Waterscouting Jan van Gent. Het inschrijfformulier krijg je van de leiding van de speltak.

Na ontvangst van het formulier wordt je ingeschreven in de leden administratie en krijg je een eerste factuur voor de contributie en het inschrijfgeld. De contributie voor de Dolfijnen en Zeeverkenners is 15 euro per maand, voor de Wilde Vaart 20 euro per maand.

Het inschrijfgeld bedraagt 75 euro. Hiervoor krijg je van ons een pet, een poloshirt, de insignes en de das die je nodig hebt voor de installatie en bij de dolfijnen een klapper waar we mee werken. De blouse koop je zelf in de juiste maat via de scoutshop.

Na enige tijd meedraaien word je geïnstalleerd als lid van scouting. Je krijgt dan insignes op je blouse gespeld, de das omgehangen en de pet op je hoofd. Nu ben je een echte waterscout. 

Als waterscout gaan we regelmatig het water op. Hiervoor heb je een goed reddingsvest nodig. We verwachten we dat je zelf aanschaft. We hebben wel reddingsvesten te leen voor beginnende scouts.

Scouts gaan natuurlijk elk jaar op kamp. Elke speltak organiseert 1 of 2 weekendkampen en een zomerkamp. Hiervoor geldt een eigen deelnemersbijdrage. Ook heb je natuurlijk je eigen persoonlijke kampeeruitrusting nodig. Denk onder andere aan slaapmatje, slaapzak, zakmes, toilettas. Wij verzorgen, indien nodig, de tenten en het kookmateriaal.