ZV Kampen

Met de Zeeverkenners gaan we ook regelmatig op kamp.

We hebben bijvoorbeeld een zomerkamp en een zeilinstructie weekend, maar we doen in overleg ook mee aan de landelijke, regionale of admiraliteits activiteiten.

Zomerkamp

Bij een zomerkamp gaan we een week, ergens in een ander vaargebied dan gebruikelijk is, op kamp. Meestal wordt er dan in tenten geslapen, maar tijdens het kamp kunnen we ook in de vletten slapen als we een trektocht houden met de vletten. Tijdens een zomerkamp kunnen vaak activiteiten gedaan worden die niet zo snel tijdens een gewone opkomst kunnen worden uitgevoerd.

Tijdens het kamp zal iedere bak moeten zelf zijn eten moeten koken en corvee houden. De tenten worden aan het eind van het kamp schoongemaakt en netjes opgeruimd. Zo leren ze hun verantwoordelijkheden kennen.

Het zomerkamp is een week samen zijn met tal van bijzondere ervaringen.

Regionale scouting wedstrijden

Elk jaar worden er ook de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) gehouden. De nummer 1 van de regionale wedstrijden word afgevaardigd naar de Landelijke Scouting wedstrijd (LSW), waar alle geplaatste groepen bij elkaar komen om tegen elkaar te strijden.

Nationaal waterkamp

Een keer in de 4 jaar wordt er een Nationaal Waterkamp (Nawaka) georganiseerd. Daar komen bijna 6000 waterscouts uit heel Nederland (en sommige ander landen) 10 dagen lang bij elkaar.

Read 681 times Last modified on maandag, 09 mei 2016 13:37