DF Kampen

De Dolfijnen gaan ook regelmatig op kamp.

We hebben bijvoorbeeld een zomerkamp en een kampeerinstructie weekend en we zouden kunnen meedoen aan landelijke, regionale of admiraliteits activiteiten.

Zomerkamp

Bij een zomerkamp gaan we een week, ergens in een ander vaargebied dan gebruikelijk is, op kamp. Meestal wordt er dan in tenten geslapen, maar tijdens het kamp kunnen we ook in de vletten slapen als we een trektocht houden met de vletten. Tijdens een zomerkamp kunnen vaak activiteiten gedaan worden die niet zo snel tijdens een gewone opkomst kunnen worden uitgevoerd.

Tijdens het kamp zal iedere bak moeten zelf zijn eten moeten koken en corvee houden. De tenten worden aan het eind van het kamp schoongemaakt en netjes opgeruimd. Zo leren ze hun verantwoordelijkheden kennen.

Het zomerkamp is een week samen zijn met tal van bijzondere ervaringen.

Admiraliteitsweekend

Binnen onze admiraliteit wordt er een keer in de twee jaar het Admiraliteitsweekend gehouden. We reizen dan af naar een van de andere groepen uit onze Admiraliteit om hier een weekend lang allerlei leuke activiteiten te houden op en rond het water. Naast veel sport en spel worden dan ook de jaarlijkse Zeilwedstrijden gehouden om te bepalen wie er naar de Landelijke Zeilwedstrijden mag gaan.

Nationaal waterkamp

Een keer in de 4 jaar wordt er een Nationaal Waterkamp (Nawaka) georganiseerd. Daar komen bijna 6000 waterscouts uit heel Nederland (en sommige ander landen) 10 dagen lang bij elkaar.

Read 606 times Last modified on maandag, 20 juni 2016 10:28