STAFLEDEN kader

Volgens de richtlijnen van Scouting Nederland kun je staflid worden in het jaar dat je 18 jaar wordt.
Echter in sommige gevallen is het door een tekort aan stafleden nodig, dat jongere mensen leiding komen geven.

De staf organiseert het programma en zorgt dat de speltak goed blijft draaien. Dit doet zij door de leden de nodige instructie te geven en ontstane uitdagingen het hoofd te bieden. Ook hebben zij een grote invloed op de sfeer binnen het speltak. Daarnaast onderhouden zij ook de contacten met de ouders, de andere speltakken en het groepsbestuur.

stafleden Binnen de staf van elke speltak en/of groep is er een teamleider met de eindverantwoordelijk, bij ons Schipper genoemd. De overige stafleden zijn Stuurman/vrouw. In sommige gevallen wordt er een extra beroep gedaan op Wilde Vaart leden om de staf te komen helpen bij de activiteit.
stafleden

Om te zorgen dat je als staf genoeg kennis en ervaring hebt, worden er diverse trainingen door Scouting Nederland aangeboden. Binnen onze groep worden stafleden begeleid door twee stafbegeleider. Samen bepaal je welke competenties, vaardigheden en wensen je hebt om met veel plezier als staflid je speltak te kunnen draaien.

Vind je het leuk om met kinderen te werken en hen veel te leren, van kanoën tot zeilen en van knopen tot hiken? We kunnen altijd wel meer stafleden gebruiken, kom dus eens een kijkje nemen op het water. Elke zaterdag ochtend draait de groep met de verschillende speltakken. Wil je zeker weten waar de kinderen bezig zijn? Neem dan eerst even contact met ons op.

Read 1069 times Last modified on vrijdag, 04 november 2016 17:06