DOLFIJNEN 8-11 jaar

Dolfijnen zijn de leden van 8 tot 11 jaar. Zij spelen het scouting spel voor deze leeftijd, maar dan op en rond het water. Ze gaan zwemmen, kanoën en roeien, maar ook koken en het halen van insignes hoort bij hun activiteiten. Heb je interresse, kom dan een keer langs op zaterdagochtend (neem van tevoren even contact met ons op).

Speltak

dolfijnen De Dolfijnen komen elke week bij elkaar als groep. Binnen je groep zijn de leden verdeeld in nesten. Elk nest bestaat uit 4 tot 6 kinderen. Deze kinderen spelen en leren samen. Binnen het nest is er een gids en een helper aangewezen. Deze helpen de leiding mee. De gids en de helper zijn meestal de oudste kinderen in een nest, die vaak al wat langer bij de groep zijn. Zij kunnen de nieuwe Dolfijnen een heleboel leren.
dolfijnen

Elk nest heeft een eigen kano. Deze kano wordt met het nest gebruikt bij activiteiten. De gids en de helper zorgen dat de kano blijft varen. Zij leren leiding geven aan het groepje zodat de boot zonder leiding van een volwassene het water op kan.

Elk nest heeft een eigen kleur en bij elke kleur hoort een eigen kano.

Binnen onze Dolfijnen groep zijn dat de volgende nesten:

Nestkleur Kanonaam
Zwart Gouverneurke
Rood Rothi
Blauw Wolf I
Groen Wolf II

We zien je graag op het water in de kano!

Read 2195 times Last modified on vrijdag, 04 november 2016 17:05