Activiteiten

Als dolfijnen zijn wij de jongste speltak van de waterscouting Jan Van Gent. Dit is de leeftijds categorie 7-11 jaar.
Wij draaien elke zaterdag op ons wachtschip de "Jan Van Gent" van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Samen met onze enthousiaste stafleden is ons hoofdprogramma kanoën voor de zomer. We leren je als "dolfijn" op een speelse manier om te gaan met een kano. Hierbij komen natuurlijk ook de veiligheids maatregelen bij kijken. Zo is iedere Dolfijn voorzien van een fel oranje reddingsvest. Deze dragen we altijd als je in een boot of kano bent. Zodat je goed zichtbaar in de kano bent.

Aan het einde van het seizoen gaan wij op zomerkamp dit vind plaats tijdens de zomervakantie. Wij gaan dan een week, van zaterdag tot zaterdag, op kamp. Elk jaar naar een andere locatie ongeveer binnen een uur rijden van Maastricht. En een keer in de 5 jaar hebben we en jubileumkamp en dan pakken we het groots aan! Voor het zomerkamp hebben we ook al een keer geoefend met een weekendkamp om te kamperen.

In de winterperiode zullen wij niet meer het water opgaan. Dan hebben wij andere ontzettend leuke activiteiten op het programma staan. Denk bijvoorbeeld aan het leren knopen leggen, bos activiteiten en het oefenen met het zwemmen met reddingsvesten en kleren aan.

Zou het jou leuk lijken om een keer mee te draaien met onze scouting wacht? Stuur ons dan even een mailtje en wij sturen jou de benodigden informatie.

Read 741 times Last modified on woensdag, 11 mei 2016 06:59